Sprey Boyama Grafiti Sanatı Meraklıları için İpuçları ve Yönergeler

Sprey Boyama Grafiti Sanatı Meraklıları için İpuçları ve Yönergeler

Graffiti Sanatı İpuçları ve Yönergeler

Çok sayıda stil ve bunları uygulamanın yolları veya sayısız grafiti sprey boya markası olmasından korkmayın, grafiti herkes İÇİN yapılır ve zaten efsanevi olan bu tutkuyu paylaşan herkes tarafından yapılmalıdır. Grafiti yapmanın genç insanların hobisi olduğunu kim söylüyor? Sokak sanatının ne yaşı ne dee cinsiyeti yoktur! Eğer biraz grafiti yapmak istiyorsanız ve duvarlarda kendinize ait bazı etiketler oluşturmak veya çevrenizdeki kentsel dünyayı süslemek istiyorsanız, devam edin, bir sprey boya alın, bu yönergeleri izleyin ve belkide yakında sizde herkesin bahsettiği bir sonraki grafiti sanatçısı olabilirsiniz.

Grafiti Sanatı İpuçları : Boyama için Konumunuzu Seçin

Sokaklarda sprey boya alıştırmaları yapmadan önce, çokça keçeli kalem, kurşun kalem ve silgi ile kağıt üzerinde ve sonra çalışma yüzeyinizi büyütmek ve gerçek boyutunu ayarlamak için belki daha büyük bir karton parçasına geçin. İşaretleyiciler ve diğer temel çizim araçlarıyla istediğiniz tarzda bazı etiketler ve harfler oluşturmaya alıştıktan sonra, nihayet parmaklarınızı bir sprey kutusunun etrafına sarmanın zamanı gelmiştir. Ayrıca sokak sanatı ve sprey boyama sözlüğünde kullanılan önemli grafiti terimleriyle tanışmak da kötü bir şey değil! Bu kelimeler hakkında konuşmak ve etrafınıza atmaya başlamadan önce ne olduğunu bildiğinizden emin olmalısınız.

Boyamak için Temiz Bir Alan Arayın

Her şeyden önce, grafiti çalışmanızın yerini akıllıca seçin! Önceden plan yapın, gördüğünüz herhangi bir duvara rastgele boş bir alan boyamayın, oluşturmak istediğiniz alanın haritasını çıkarın, başka birinin eserinin üzerine grafiti yapmadığınızdan emin olun. İlk grafitinizi sergilemek için hemen en göze çarpan yere gitmeyin, büyük olasılıkla bu sizin en iyi işiniz olmayacak, zamanla daha iyi olacaksınız, bu yüzden bu mükemmel yerleri sonraya saklayın.

Ayrıca, yasadışı durumlardan kaçının. Şehirlerde ve daha büyük kasabalarda, duvar yazılarının yasal ve hoş karşılandığı bir duvar veya belirli bir yer bulabilirsiniz. Bu yerler genellikle daha deneyimli sanatçılar tarafından zaten etiketlenmiş veya dekore edilmiştir, ancak yine de herhangi bir sprey boya ustası için ilham verici ve öğrenme deneyimi sağlarlar. Yasalara aykırı olmadığı için, yazarlar yakalanma korkusu ve polis geldiğinde kaçma içgüdüsü olmadan tek bir parça üzerinde saatler, hatta günler harcayabilirler, bu da gerçekten şaşırtıcı sanat eserleriyle sonuçlanır.

Kendi Etiketinizi Oluşturun

Etiket neredeyse tüm grafiti sanatçılarının temellerinde ve köklerindedir, esasen grafiti, NY’nin metrolarında ve duvarlarında basit ad ve takma ad etiketleri olarak bile başlamıştır. Eserlerine imza atmak, sınırlarını işaretlemek ve bir şekilde isimlerini ürettikleri sanata dahil etmek sanatçının doğasında vardır.

Öyleyse sprey boya ile çeşitli etiketleme tekniklerini inceleyelim. Şimdilerde, hem profesyonel hem de amatör sayısız grafiti sanatçısıyla, diğerlerinden benzersiz olan kendi etiketinizi bulmak oldukça zor hale geldi. Mesele şu ki, daha önce hiç görülmemiş bir şey olması gerekmiyor, tamamen yeni bir etiket oluşturma yolu için beyninizi patlatmanıza gerek yok, çünkü bu neredeyse imkansız olur. Yapmanız gereken, ister belirsiz bir şey olsun, ister en popüler olanlardan biri olsun, belirli bir stille rahat olmak ve sonra kendi tarzınızı oluşturmaktır. Ona belirli bir yön verin, bir şeyi değiştirin, kişisel zevkinizi ekleyin, ama asla bir başkasının adını veya etiketini açıkça tamamen kopyalamayın. Biraz keçeli kalem ve kağıtla başlayın. Etiketinizden tamamen memnun kalana kadar onlarca, hatta yüzlerce deneme yapın ve doğal olarak elinizden çıktığını hissettiğinizde etiketinizi buldunuz demektir. Gizli takma adınızı seçtikten sonra (asla gerçek adınızı kullanmayın), ona biraz zaman verin, sizinle ve fikirlerine değer verdiğiniz insanlarla nasıl oturduğunu görün, çünkü kötü bir dövme gibi görünebilir ve size havalı görünebilecek bir şey olabilir, ama sonuçta sizi bir topal işaretle sıkışmış halde bırakır. Kişiliğinizi basit bir kelimeyle temsil edebilecek sizin için anlamlı bir şey bulun. Etiketler yasal bir kağıttaki imza gibi hızlı bir şekilde yapılabilir ve yapılmalıdır.

Sprey Boya Kullanımı

Grafiti yazmanın pratik teknik yönüne biraz dikkat etmek oldukça faydalı ve zaman kazandırıcı olabilir. Doğru şekilde yapmazsanız, kapak takma işlemi oldukça karmaşık bir süreç haline gelebilir, çünkü basitçe aşağı bastırmak aslında başlığı açar ve içerideki basıncı serbest bırakır. Peki, görünüşte kolay olan bu işi kaosa neden olmadan nasıl tamamlayabilirsiniz? Basit bir hareket genellikle işe yarar, kapağı kutunun başına çevirerek takmanız gerekir, böylece hafif bir döndürme ile biraz basınç uygularken kapağınızı sprey kutusunun üzerine kolayca monte edebilirsiniz. Aynısı bir başlığı çıkartma işlemi için de geçerlidir, ayrıca rengin kazara dağılmasını önlemek için bunu yaparken başlığın asıl püskürtme noktasını parmağınızla kapatmaya çalışın.

Kutuları kullanmadan önce iyice çalkalamak önemlidir. Diğer herhangi bir sıvı boya gibi, uzun bir süre bekledikten sonra, sprey boya solventten ayrılarak gerçek boya parçacıklarının dibe çökmesine neden olur. Bu boya artık doku olarak çok daha kalın hale gelir, bu da kapakları kolayca ve hızlı bir şekilde tıkayabilir, bu nedenle kullanmadan önce kolunuzu serbest bırakın ve sprey kutusunu yaklaşık bir dakika sallayın.

Doğru Sprey Boyama Tekniği

Temel bir ipucu uzun bir yol kat edebilir. İnce bir çizgi oluşturmak için kutuyu duvara çok yakın tutmanız gerekir, duvara olan mesafe ne kadar yakınsa çizgi o kadar ince olur. Ayrıca, temiz ve hassas hale getirmek için kutuyu biraz aşağı doğru eğin. Tek bir yerde çok uzun süre tutmayın, geride damlalar bırakır, çok ince çizgiler hedefliyorsanız, bunları hızlı bir şekilde yapmalısınız. Öte yandan, yumuşak solma veya pürüzsüz gölgeleme ile sprey boyama yapmak için, istenilen etkiye bağlı olarak yüzeyden belirli bir açıya ve mesafeye dikkat etmelisiniz. Çeşitli kapaklar çeşitli kalınlık ve kalıcılık katmanları oluşturabilir, farklı kapakların çoğunu normal mağazalarda bulamaya bilirsiniz, ancak online sipariş edebilirsiniz, ancak yeni başlarken, diğer yüzeylere geçme ve sprey boyama stilinizi daha da geliştirme ihtiyacı duyana kadar normal tenekeleri ve kapakları kullanın,
Etiketler: Grafiti Sprey Boya
Eylül 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
gtag('event', 'purchase', { 'transaction_id': 't_12345', 'currency': 'USD', 'value': 1.23, user_data: { email_address: '[email protected]', phone_number: '1234567890', address: { first_name: 'john', last_name: 'smith', city: 'menlopark', region: 'ca', postal_code: '94025', country: 'usa', }, }, items: [{ item_name: 'foo', quantity: 5, price: 123.45, item_category: 'bar', item_brand : 'baz', }], });