Bonus XPS Isı Yalıtım Levhaları

Bonus XPS ısı yalıtım levhaları

Bonus XPS

Bonus XPS ısı yalıtım levhaları; homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan termoplastik malzemelerdir. Ana malzemesi polistiren olup, oluşumunda hücre yapıcı, alev geciktirici, boya ve çevre dostu gazlar kullanılır. Hücreler bütün yüzlerinden birbirine bağlıdır. Bonus XPS, yüksek basma mukavemetine sahip, sert polistiren (Ekstrüde polistiren) esaslı ısı yalıtım markasıdır.

XPS Özellikleri

Isıl iletkenlik katsayısı diğer ısı yalıtım malzemelerine göre düşüktür.

Kapalı gözenekli hücre yapısına sahiptir.

Düşük su emme özelliği sayesine sürekli ve azalmayan ısı iletkenlik değerine sahiptir.

Yüksek basma mukavemeti ve eğilme mukavemeti sayesinde zaman içinde kalınlığı azalmaz.(100-700 kPA)

Bünyesine su emmez, su içinde dahi donma-çözülme dayanımı yüksektir.

Yüksek elastisite modülü ve boyutsal kararlılığa sahiptir.

Optimum buhar difüzyon direnci sayesinde kullanım yerine uygun µ değerine sahiptir.

Diğer plastiklerle karıştırılmadan geri dönüşümde kullanılabilir.

Sürekli ve azalmayan ısıl iletkenlik (λ) değerine sahiptir.

XPS Kullanım Alanları

Bonus XPS ısı yalıtım levhalarının kullanım alanı oldukça geniştir. Bu alanları; yapılar, endüstri, çatı ve teraslar, temeller, bodrum perde duvarları, otoparklar, havaalanı pistleri, demiryolları, döşeme betonu altı, üstü ve sap altları, sandviç çatı ve cephe panelleri, frigofirik kamyon kasaları, soğuk hava depoları, acil durum barakaları, şantiye ve askeri amaçlı korunma üniteleri, doğrama sistemlerinin camsız bölümleri, ısı yalıtımlı sandviç ara bölme duvarları, besi çiftlikleri olarak sıralayabiliriz.

Düşük ısıl iletkenliği, kapalı gözenekli su emmez yapısı, optimum su buharı difüzyon direnci ve uygulama kolaylığı ile ideal bir ısı yalıtım malzemesidir.

XPS Üretim Standartları

Bonus markalı XPS Isı Yalıtım Levhaları, TS EN 13164+A1 “Isı yalıtım mamulleri-Binalar İçin-Ekstrüde polistiren köpüklü (XPS) fabrikasyon mamuller-Özellikler” standardına uygun olarak fabrika üretim kontrolü (FPC) prosedürleri baz alınarak üretilmektedir. Ayrıca bu standart kapsamında akredite laboratuvarlardan onaylı test raporlarına istinaden hazırlanmış, CE uygunluk beyanlarına ve TSE belgesine sahiptir. Üretimden satışa kadar tüm süreçlerinde ISO 9001 ve ISO 14001 Standartları'na göre denetlenen kalitesi ile ideal ısı yalıtımını sağlayan XPS üretimini gerçekleştirmektedir.

Bonus XPS, ulusal ve uluslararası tescilli bir marka olmanın tüm gerekliliklerini sağlarken sahip olduğu CE uygunluk belgesi ile uluslararası pazarda yerini almaktadır. Bonus XPS ürünleri, AB normlarına uygunluk anlamına gelen EN standartlarına göre üretilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

+XPS (Ekstrüde polistiren) ısı yalıtım levhaları nasıl üretilir ?

-XPS ısı yalıtım levhaları, hammaddesi olan polistirenin hat boyunca ekstrüzyon (sıkıştırma) işlemi

ile istenilen kalınlık ölçümü belirlenmesi ile üretilir.

+Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi?

-XPS ve taş yünü gibi malzemeler standartlara uygun bir şekilde üretilmiş, stoklanmış ve uygulanmışsa, ömürleri genel olarak bina ömrü kadardır.

+Isı yalıtımı yaptırmak çok maliyetli bir uygulama mıdır?

-Isı yalıtımı, bina ömrünce performansını devam ettirdiği için ısı yalıtım uygulamaları orta ve uzun dönemde %50’lere varan tasarruf sağlayan avantajlı bir uygulamadır. Ayrıca sağlıklı bir mekân sağlayarak yaşam kalitesi artırmaktadır.

+Konutumun dış duvarlarında ve çatısındaki kalınlıkları bütçeme göre belirleyebilir miyim?

-Konutunuzun dış duvarlarında ve çatılarında yalıtım kalınlıkları bölgesel olarak değişmekte ve TS-825 Isı Yalıtım Kuralları çerçevesinde yapılacak hesap yöntemi ile belirlenmektedir. TS-825 Standardı, bir binanın tasarım aşamasından başlayarak enerjiyi verimli kullanması için gerekli yalıtımların yapılmasını zorunlu hale getiren, yıllık ısıtma ve soğutma enerji ihtiyacını sınırlayan bir standarttır.

+Yalıtım malzemeleri, binanın nefes almasını engelleyerek çürümesine sebep olur mu?

-Binanın nefes alması için dikkate alınması gereken ölçü μ değeri olup, değerlendirme μ değerine göre yapılmalıdır. Isı yalıtım malzemeleri, yapılan mantolama ile binanın taşıyıcı yapı elemanlarını dış hava koşullarının yıpratıcı etkisinden koruyarak, yapının ısı farklarından doğabilecek gerilmelerden korunmasını sağlar. Yazın sıcak, kışın da soğuk ortamlar, mantolama ile korunmayan binanın yapı elemanlarında genleşme ve büzülmelerden dolayı gerilmeler oluşturur. Bu gerilmeler de zamanla yapı elemanlarında çatlamaların ortaya çıkmasına neden olur. Mantolama ise bu çatlakların oluşmasını önleyerek, demir donatıda oluşabilecek korozyonun önüne geçilmesini sağlar.

+Sadece dış duvarlara yapılan ısı yalıtımı, yapı için yeterli midir?

-Sanıldığının aksine ısı kayıpları veya kazançlarına sadece cephe değil, çatı ve zeminden iletilen ısı da önemli ölçüde neden olmaktadır. Yapının tüm cephelerine yapılması, gereken yalıtımın zemin ve çatıya da uygulanması önem taşımaktadır. Bina zemininin donatılı beton elemanı olması, zeminde ısı köprüsü etkisine ve yapı kolonlarında bulunan ısıyı hızlı bir şekilde toprağa ileterek ısı kaybına neden olur.

+Çok sıcak bir iklimde mantolama yapılması gerekli midir?

-Mantolama ısı yalıtımı kışın ısıtma, yazın da soğutma için harcanan enerji ve yakıttan büyük oranda tasarruf sağlar. Yapıların ısınması için nasıl ki enerji harcanıyorsa, soğutulması ve serinletilmesi için belli bir miktar enerji harcanır. Sıcak bölgelerde gerekli olan bu elektrik enerjisi ısınma için ihtiyaç duyulandan yaklaşık üç kat daha pahalıdır. Bundan dolayı sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka mantolama (Isı yalıtımı) yapılmalıdır.
Etiketler: ısı yalıtım levhaları, ısı yalıtım levhası, bonus xps, bonus xps ısı yalıtım levhaları, ısı yalııtm levhaları fiyat
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR