Tavan Boyası Nasıl Yapılır?

Tavan Boyası Nasıl Yapılır?

Tavan Boyası Nasıl Yapılır?

Tavan boyası, genellikle duvar boyasına göre ikinci plana itilmiştir; ancak tavanlar, evinizin veya dairenizin genel ambiyansı, görünümü ve aydınlatması üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Duvarlar göze çarpan renk ve süslemelere sahiptir, ancak tavan boyası sizin ve sevdikleriniz için evinizin karakterini ve rahatlığını belirlemektedir. Tavan boyamak duvar boyamaya göre daha zordur, ancak ihtiyatlı bir bakım ve ihtiyatlı bir dokunuş bu projeyi sizin için iyi bir değer haline getirecektir. Blog yazımızda tavan boya nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabileceksiniz.

1) Dokulu Tavan Boyası için Boya Ustası Öneririz

Duvarlarınız dokulu ise, en iyi sonuç için bir boya ustası aramayı düşünün. Bir patlamış mısır tavanı olarak bilinen akustik tavan ya da demonte tavan en iyi sprey malzemeleriyle boyanır. Bu nedenle, işi yapmak için profesyonel bir boya ustasından yardım almak en iyi seçenektir. Tamir ihtiyacı olan bir alçıpan tavan varsa, boyamaya başlamadan önce bir alçıpan ustasından yardım isteyin. Boya ustasından tavanı düzeltmek için düz bir örtü yapmasını isteyin; boyayı boyamadan önce tavana parlaklık ve kayganlık verecek şekilde boyayın.

2) Tavan Boyama Öncesi Nasıl Hazırlık Yapılır

Sarf malzemelerini stoklayın. Tavanlar için, özellikle, bir boya fırçası yerine bir teleskobik sapa (uzatma sapı) sahip mikrofiber iç cephe rulosu kullanın. Bu tip rulolar, tümseklik veya kabarcıklar olmadan düzgün bir boya tabakası sağlayacaktır. Ek olarak, ihtiyacınız olabilir:

  • Bir merdiven
  • Bir boya tepsisi ve astar
  • Kenarları kaplamak için bir duvar fırçası
  • Spatula ve delikler için bir macun bıçak
  • Kalafat ve köşelerde çatlaklar için bir kalafat tabancası

Mobilyalarınızı taşıyın ve odanızı hazırlayın. Mobilyalarınızın çoğunu (eğer uygunsa) boyanacak alandan uzaklaştırın. Bu, bir apartman dairesinde yaşıyorsanız veya başka bir odaya kolayca taşınamayacak derecede ağır ve büyük kanepeler, masalar, yataklar ve diğer mobilya parçalarına sahipseniz mümkün olmayabilir. Kendinizi bu senaryoda bulursanız, damlayan boyadan korumak için tüm mobilyalarınızın üzerine plastik branda yayın. Bununla birlikte, zeminde plastik kullanmayın, zira, dökülecek boyadan neredeyse hiç koruyamayacaktır. Bunun yerine, zemine eşit olarak kalın bir damla bezi koyun. Ayrıca pencerelerinizi, eşikleri ve döşeme tahtalarını plastikle doğru şekilde koruduğunuzdan emin olun. Döşemenin etrafındaki alanı ve duvarın tavanla birleştiği yeri maskelemek için maskeleme bandı kullanın. Boyamadan önce duvarları astarlayın. Astarlama yaptığınız takdirde tavanda iki kat boya uygulaması yapmanız daha verimli bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Astar olarak size Permomacun Süper Akrilik Su Bazlı Dış Cephe Macunu tavsiye ediyoruz.Bir astar, sünger emici bir su gibi tavana yapışmasına ve boya tabakasını emmesine yardımcı olacaktır. En iyi sonuç için, ayrıca Permokapar Silikonlu Üniversal Örtücü Astar kullanmanızı önerebiliriz. Örtücü astar, leke blokerleri, filigranlar, duman ve nikotin gibi duvarlardaki gözle görülür lekeleri kaplar ve astar uygulandıktan sonra boyaya kanamalarını engeller.

3) Tavan Boyası Nasıl Olmalı?

Tavanlar, yansıtıcı nitelikleri nedeniyle beyaza boyanır ve bir oda gerçekten olduğundan daha büyük ve daha ferah görünür. Bununla birlikte, tercih ettiğiniz beyazın hangi tonunu kullanacağınıza karar verin. Duvar boyanıza uygun bir ton seçin. Mükemmel örtücülüğü olan ve sıçrama yapmayan özelliği ile boya ustaları tarafından Türkiye’nin en iyi tavan boyası olarak bahsedilen Permolit Süper Tavan Boyamızı ve Permomax Antibakteriyel Tavan Boyamızı sizlere önerebiliriz.

4) Tavan Boyası Nasıl İnceltilir?

Su ile hacimce %15 oranında inceltilmelidir.

5) Tavan boyası nasıl yapılır

 

Gerekirse, köşeleri bir duvar fırçası veya açılı bir fırça ile kesin. Duvarın kenarlarını maskeleme bandı ile örtmüyorsanız, tavanın kenarları boyunca, duvarın duvarla birleştiği köşeleri kesmek için açılı bir fırça kullanmak istersiniz. İçeriden çalışmadan önce tavanın bütün köşesini örtün. Hattaki kesim hala ıslak iken, tavanı silindirin ile boyayın. Kenar çizgisi ve tavanın merkezi arasında net bir çizginin oluşmasını engellemek için hat kesilmişken boya yapıyorsunuz. Ruloyu boya tepsisine batırın ve eşit olarak kaplayın, fazla boya sürüldüğünden emin olun. Zikzak çizgilerini kullanarak, tavanı boyayla hafifçe kapatın. Makaranızla zigzag yaparken, merdaneyi tavan yüzeyinden çıkarmadan “W” veya “V” şekilleri yaratın. Rulonuza asla fazla baskı yapmayın, düzensiz dokuların tavanınız boyunca lekelenmesine neden olabilir. Tüm tavan zikzaklar ile kaplanana kadar bölümler halinde boya. Bir bölümle işiniz bittiğinde, önceki bölümle karıştırın. Henüz tek tip bir görünüm oluşturmayla ilgili endişelenmeyin; Bir sonraki adımda her şeyi güzel bir şekilde bir araya getireceksiniz.

Etiketler: tavan boyası, tavan boyası nasıl yapılır,tavan boyası fiyatları, tavan boyası uygulama alanları, tavan boyası uygulanma
Haziran 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR