Ankraj Laması Ne İşe Yarar?

Ankraj Laması Ne İşe Yarar?

Ankraj Laması Ne İşe Yarar?

 

Ankraj Laması, çivi çakma sistemleri ile duvara sabitlenerek deprem anında duvara ekstra mukavemet kazandırır. Deprem insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden önemli bir doğal afettir.

Bu afete hazırlıksız yakalanmamak için bazı önlemleri baştan almak ve sürdürmek zorundayız. Bilindiği gibi depremde meydana gelen ölüm ve özellikle yaralanmaların önemli bir bölümü duvar imalatı (Tuğla, Gazbeton ve Bims duvar )’nın içe veya dışa doğru yıkılarak çıkış yollarımızı kapatıp kaçışımızı engellemesiyle veya yaşam alanlarında canlıya zarar vermek suretiyle meydana gelmektedir.

Ankraj laması genellikle galvaniz sacı işleyerek yapılan L şeklinde bir duvar bağlantı elemanıdır. Şartnameye göre farklı ölçü ve kalınlıklarda üretilebilir. L şeklinin kısa kenarı genellikle düz uzun kenarı deliklidir. Kısa kenar kolon ya da kirişe çivi tabancası ile çakılarak sabitlenir. Uzun kenar duvar malzemesinin arasında kalır. Delikli yapısı sayesine harç ya da yapıştırıcı malzemenin içinde bütünleşerek duvar ve betonarme yapının birlikte çalışmasını sağlar.

 

Ankraj lamasının Deprem Yönetmeliğinde belirtildiği üzere deprem anında duvarların yıkılmasını önleyici ve mukavemetini arttırıcı bir görevi vardır.

Etiketler: ankraj laması nedir, ankraj laması fiyatları
Şubat 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR